Karayipler

Karayipler’de Gemi Seyahati

İlk gemi seyahatimi 2000 yılının Kasım ayında Royal Caribbean şirketine ait ve o zamanın en büyük gemisi olan Voyager of the Seas ile yapmıştım. 140.000 gross tonluk bu muhteşem hanımla yapmış olduğumuz Batı Karayipler gezisi hem Karayiplerdeki ilk rehberlik deneyimim hem de uzun soluklu gemi turları maceramın başlangıçıydı. Hangi gemi firması ile gezmeye başlarsanız o firmadan ayrılamazsınız denir. Meslek hayatım boyunca Princess, Cunard, MSC, Costa, Holland America ve Carnival Cruises şirketleri ile sayısız yaptığım sefere rağmen ne ilk bindiğim Voyager of the Seas’i ne de yine bir Karayip seyahatinde bindiğim Allure of the Seas’i unutamadım.

Eğer Karayiplerde gemi seyahati düşünüyorsanız bölgeye 30’un üzerinde tur yapmış bir kişi olarak bazı tavsiyelerde bulunmak isterim.

Karayipler’e gidecekler için en önemli detay Gemidir. Eğer Güney Karayipler yapmıyorsanız ki birazdan ne demek istediğimi anlayacaksınız, geminin büyüklüğü ve içersindeki aktiviteler hayati önem taşımaktadır. Amerika ana kara çıkışlı tüm gemilerde Karayiplere iniş süresi 2 gün olduğu için minimum 3 günü Denizde geçireceksiniz. Bu süre zarfında hava sıcak olacağı ve Karayip güneşinin çok güçlü olacağından güneşlenmek pek iyi bir fikir olamayacaktır. Geminin kapalı ve açık alanlarındaki aktiviteler ne kadar çoksa o kadar keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Karayiplerde seyahat 3 gruba ayrılır.

Batı Karayipler; Dünya haritasına baktığınız zaman kabaca Kübanın batı tarafı yani Meksika körfezinin oluşturduğu bölgeden Karayip Denizine inen hat boyunda yer alan limanları içerir.  Jamaica, Meksika, Grand Cayman limanları olmazsa olmazları olup, Haiti, Dominik, çok nadir olarak ta Belize ve Honduras ile kombine edilirler. Ayrıca hemen hemen tüm gemi firmaları Karayip - Bahamalar arasında kendilerine bir ada veya plaj satın aldıkları için bir günlerini de genelde bu adalara ayırırlar. (Half Moon Cay, Haiti, Princess Cays vb.) Neden derseniz, yüksek gemi bağlama ücretlerini vermemek ve yolcuların tüm harcamalarını kendi dükkan ve restoranlarında harcatmak ana sebeptir.

Doğu Karayipler; Dünya haritasına baktığınız zaman kabaca Kübanın doğu tarafından Karayip Denizine inen hat boyunda yer alan limanları içerir.  Bu adalar Atlantik Okyanusu ile Karayipler denizi arasındaki sınır bölgesindedir. Puerto Rico, St. Maarten, St. Thomas olmazsa olmazlarıdır. Ağırlıklı olarak bu limanların en azından ikisini içerirler. Yine bir kendi limanları tamamlayıcı olarak bu gruba eklenir.

Güney Karayipler; En güzel plajların ve adaların olduğu bölüm burasıdır. Amerika ana karadan uzak oldukları için genelde haftalık bir tur ile gezmek imkansızdır. Hedefiniz Güney Karayipler ise ya 10-14 günlük turları seçmelisiniz ya da San Juan (Puerto Rico) çıkışlı gemi turlarına bakmalısınız. San Juan çıkışlı turlar 6-7 adayı bir hafta içersinde gezme imkanı verir. Buradaki dezavantaj ise gemilerin daha eski modeller olmasıdır. İyi program zayıf gemi mantığı burada ve bir çok özel programda geçerlidir. Antigua, Guadeloupe, St. Lucia, Barbados, Aruba ve Curaçao bu bölgenin ana limanlarıdır.

Bunların haricinde Bahamalarda 3 veya 4 gecelik turları veya Bahama + Karayipleri içeren 4-5 gecelik turları da değerlendirebilirsiniz. Özellikle geçtiğimiz yıllarda Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştığım Prontotour’da pazarladığımız Florida + Gemi paketleri her şeyden bir lokma tatmak için yarattığımız ideal turlardı. Miami’de 2 gece üzerine 4 veya 5 gecelik bir gemi turu devamında 2 veya 3 gece Orlando gezisi ile hem denizin hem eğlencenin tadını çıkarmak ve ailedeki tüm fertleri memnun etmek mümkündür.

Daha fazla bilgi için İstanbul ofislerimizde sizleri bekliyoruz…

Blog

Recent Blog Posts

San Francisco Hidden Places

19 Feb 2024

San Francisco Hidden Places

San Francisco is known for its many famous tourist destinations, but you might also want to discover some lesser-known yet interesting and hidden places.

Hakan Aksungur

983

Here are some interesting but less-known places in Washington, D.C

19 Feb 2024

Here are some interesting but less-known places in Washington, D.C

Washington, D.C. is the capital of the United States and holds historical significance. While the city is known for its famous monuments, museums, and historical sites, there are also some lesser-known tourist spots waiting to be explored.

Hakan Aksungur

257

Some lesser-known but interesting places in Miami

19 Feb 2024

Some lesser-known but interesting places in Miami

Miami, Florida is known for its beautiful beaches, vibrant art and culture scenes, colorful neighborhoods, and energetic nightlife. However, there are also hidden tourist spots in Miami waiting to be explored.

Hakan Aksungur

269

PartnerOPERATORS