San Francisco Şehri ve Turları

San Francisco  Şehri ve Turları

SAN FRANCISCO

Amerika'nın en büyük 13. şehri, California eyaletinin 4. büyük şehridir. San Francisco California eyaletini güney kıyısındadır ve üç tarafı denizlerle çevrilidir. Alcatraz , Treasure, Farallon adaları ve şehre bitişik olan Yerba Buena adası şehrin parçalarıdır. Şehir çeşitli kültürleri içerisinde barındırırken şaşırtıcı bir şekilde kendi öz kültürüne bağlı kalmayı başarabilmiştir.

Amerikan yerlileri San Francisco körfezi olarak bilinen bu bölgeye ilk olarak 10.000 yıl önce yerleşmiştir. 19. yüzyıldan sonra çeşitli salgın hastalıklar ve yerliler ile Avrupalı yerleşimciler arasındaki savaşlar nedeniyle yerlilerin burada nüfusu tamamen yok olmuştur. 

Bu bölgeye gelen ilk Avrupalı 1770 yılında gelen İspanyol kâşif Don Gaspar de Portola'dır. Bölgede Avrupalıların yanında, Ruslar da kuzey California'nın güneyinde koloniler oluşturmuştur. Bölgedeki İspanyol etkinliği Meksika'nın bağımsızlık kazanmasıyla etkisini yitirmiş ve Meksika bu bölgeyi ele geçirmiştir. Fakat daha sonra 1847'deki Amerika Meksika Savaşlarından sonra bölge Amerika'nın eline geçmiştir.

Şehri tanımaya Cable Car'la (tramvay) başlamak en akılcısıdır. En hareketli ve işlek cadde Market St.'den Fisherman's Wharf'a uzanan eşsiz bir keyif turu. Sonra Pier 39 ve Ghirardelli Square'i görmeden sakın dönmeyin. North Beach'de İtalyan esintisi hissedilirken, Mission District bölgesinde Meksika ve Latin özellikleri hakimdir. 
Japan Town ve Chinatown adından anlaşılacağı gibi minyatür Asya gibidir ve kesinlikle görülmelidir.
Her şehirde ünlü bir meydan vardır. San Francisco'nun ki de Union Square'dir.
San Francisco şehri genel itibariyle büyüktür fakat San Francisco Bay Area denilen bütün sahil kesimini katınca San Francisco daha da büyümektedir. Alcatraz, ünlü hapishane! Zamanında ağır suç işleyenlerin sürüldüğü bu adaya şimdilerde insanlar kendi istekleriyle akın ediyor.
San Francisco batının Wall Street'i, finans merkezidir. 1.2 mil uzunluğundaki ünlü Golden Gate köprüsü, yapımı dört yıl süren ve 35 milyon dolara mal olan bir mühendislik harikasıdır. Bay Bridge ise şehri Conta Costa ve Alameda bölgesine bağlayan iki uzun köprüdür.

TourtoAmerica ile San Francisco'yu gezerken California'le rehberler ile gezmeniz sizin lokal ve güncel bilgileri almanızı sağlar. Önerilen restoranlar, barlar gidilmiş, görülmüş ve deneyimlenmiştir.

San Francisco Şehir Turu, Sausalito ve Tekne ile Alcatraz Turu

Bu turumuzda bu güzel şehri tanıtan yarım günlük panoramik bir tur yapacağız. Civic Center, Golden Gate Bridge, Balıkçı Rıhtımı, Twin Peaks ve Golden Gate Park, Haight & Ashbury, Güzel Sanatlar Sarayı, Lombard Street göreceğimiz yerlerden bazıları. Şehrin yaşam detayları, insanları alışkanlıkları ve şehri genel yapısı hakkında detaylı bir bilgi sahibi olacaksınız. Şehir turundan sonra Golden Gate köprüsünden geçerek 20 dakikalık bir otobüs yolculuğu ile çok şirin bir kasaba olan Sausalito’ya gideceğiz. Kordon boyunda yürüyüş yaparken birbirinden güzel evleri göreceksiniz. Ardından tekne ile San Francisco’ya geri dönerken bir zamanlar dünyanın kaçılması imk’ansız tek hapishanesi olarak bilinen Alkatraz’ı fotoğraflama şansını bulacaksınız. Aynı zamanda San Francisco şehrinin muhteşem manzarasına tanık olacaksınız. Tur bitiminde meşhur San Francisco sokaklarını filmlerden de çok iyi bildiğimiz Cable Car (kırmızı tramvaylar) ile Union Square e keyifli bir yolculuk. San Fransisco’nun en hareketli bölgesinde Fashion District (moda bölgesi) ve Çin mahallesi sizleri bekliyor.

Monterey ve Carmel Turu

Monterey 770'den 1882'ye kadar İspanyol Kaliforniya'nın başkenti olan Monterey, birçok tarihi mekâna ve modern turistik yere sahip küçük bir şehirdir. Birbirinden güzel manzaralar eşliğinde yanı başında bulunan Carmel ise, son yüzyıldır sanatçıların ziyaretine uğrayan büyüleyici ve ilham verici bir sahil beldesi. Şehrin eski belediye başkanlarından birisi de Clint Eastwood. Bembeyaz kumlarla kaplanmış sahili, yemyeşil tabiatı ve birbirinden güzel ve huzurlu yaşam alanları ile görenleri kendisine hayran bırakan bir atmosfere ev sahipliği yapan bir nokta Carmel. Orijinal ismi Carmel-by-the-sea olan şehir kısaca Carmel olarak anılıyor. Küçük bir yerleşim birimi olmasına rağmen sayısız sanat galerileri, kafeleri ve restoranları ile ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim imkânı sunan şehirde kumsalda eşsiz gün batımını izlemek bambaşka bir keyif veriyor. Genellikle gelir düzeyi çok yüksek olan şehir Red Bull, Grand Prix ve Monterey Sports Car Şampiyonası gibi önemli etkinliklere de ev sahipliği yapmıştır. 

Sonoma ve Napa Vadisi Şarap Turu

Bu turda 300’den fazla üzüm bağının bulunduğu ABD’nin en unlu şarap bölgesi Napa Valley vadisinde bulunan Castello Di Amorosa, İtalyan zengin iş adamı Darion Sattui’nin hobisi uğruna $40 milyon dolar harcayarak, ABD ve Avrupa'daki eski binalardan toplanan tuğla ve kiremitlerden oluşturulmuş bir yapıdır. Şatonun 14.yy motifleriyle oluşturulmuş bahçesi Arnold Schwarzenegger, Jerry Rice, Nancy Pelosi, Chef Rachel Ray, Clint Black, Sir James Galway and Frederica Von Stade gibi isimleri konuk etmiştir. Şatoya girişimizle satonun ozel rehberleri ile bir saatlik bir tur yapacağız, bu tur boyunca  İtalyan artistlerin çizimleriyle dekore edilen odaları, 16. ve 17. yy da kullanılan işkence aletlerinin bulunduğu farklı temalara sahip odalara tanıklık edebilirsiniz. Turumuzun sonunda arzu edenler şatonun mahzenlerinde yıllanan ve dışarıda satışı olmayan California şaraplarını, wine tasting (şarap tadım) turunda tadabilirler.

Blog

Recent Blog Posts

San Francisco Hidden Places

19 Feb 2024

San Francisco Hidden Places

San Francisco is known for its many famous tourist destinations, but you might also want to discover some lesser-known yet interesting and hidden places.

Hakan Aksungur

1140

Here are some interesting but less-known places in Washington, D.C

19 Feb 2024

Here are some interesting but less-known places in Washington, D.C

Washington, D.C. is the capital of the United States and holds historical significance. While the city is known for its famous monuments, museums, and historical sites, there are also some lesser-known tourist spots waiting to be explored.

Hakan Aksungur

288

Some lesser-known but interesting places in Miami

19 Feb 2024

Some lesser-known but interesting places in Miami

Miami, Florida is known for its beautiful beaches, vibrant art and culture scenes, colorful neighborhoods, and energetic nightlife. However, there are also hidden tourist spots in Miami waiting to be explored.

Hakan Aksungur

305

PartnerOPERATORS